Geniet van ecologisch en sociaal volhoudbare vakantiewoning

Geniet van ecologisch en sociaal volhoudbare vakantiewoning gastenverblijf

Het gastenverblijf in het stiltegebied van Weert streeft er naar te opereren binnen de ‘donut economie’. Ons gastenverblijf houdt dus rekening met de ecologische limieten van onze aarde en met de sociale vereisten van ons maatschappelijk systeem.

Het is en blijft een streven en is dus ook dynamisch. Wat we vandaag als goed ervaren voor milieu en omgeving is dat morgen misschien niet meer, of niet voldoende. Het is voor ons dan ook een continu verbeterproces.

In 2017 trokken we in ons volledig bio-ecologisch verbouwd huis. Met een EPC van 7 staan we dicht bij een energie-neutraal huis. We monitoren constant het ‘smart’ huis en brengen regelmatig kleine veranderingen aan.

De ecologische tuin bestaat uit veel wilde bloemenvelden, struiken en bomen. Er zijn maar weinig ‘gewone’ grasvelden. Je kan er een ree, ijsvogel, bunzing, eekhoorn, specht, staartmees, putter en nog veel meer spotten.

Ook mobiliteit is bijzonder belangrijk voor ons. Als het kan nemen we de fiets of wandelen we. Indien te moeilijk om het openbaar vervoer te nemen, rijden we bijna CO2 neutraal met onze elektrische auto, bakfiets of gewone fiets.

Qua consumptiegoederen letten we op hergebruik en plaats van herkomst. Voor voeding zijn we ‘flexiveganisten’.

Het ‘flexibele’ komt ook terug in de manier hoe we met mensen omgaan: we ontvangen unieke mensen en proberen dit zo veel mogelijk onbevooroordeeld te doen.

De kans is groot dat je in onze gastenkamers hier en daar iets opmerkt dat verwondering wekt. We hopen zo onze gasten iets te kunnen bijleren over ‘het leven in de donut’

In samenwerking met